Dede

Celebrarea pompierilor din Frederiksvaerk

 

Pe aici pe la sat, nu se intampla mare lucru. Abia astept sa apara cate o sarbatoare locala sa imi clatesc ochii si mai ales sa ma bucur de felul lor de a celebra cele mai marunte chestii intr-un mod linistit, ferit de muzica data la maxim si de fumurile gratarelor. Deci, sarbatori rurale, linistite, lipsite de fumuri. 

In Frederiksvaerk exista una dintre cele mai vechi statii de pompieri din Danemarca, iar anual, parada masinilor vechi de pompieri face deliciul publicului, iar cu o decapotabila se poate face si turul satucului. 

Tura asta, am fost si eu pe-acolo si mi-am clatit ochii si papilele gustative ca deh, putin insarcinata si pofticioasa!

PS. Nu va asteptati la fotografii de super calitate!

Statia de pompieri devenita astazi muzeu este un garaj pentru vreo 3/4 masini cu peretii decorati cu diverse tablouri dar si miniaturi ale masinilor de pompieri. Ba chiar salasluieste si un manechin ciudatel imbracat intr-un costum de pompieri vechi, ii spun costum pentru ca nu aduce cu uniforma de pompier a zilelor noastre ci mai degraba cu un costum de scafandru. Mie mi-a placut, probabil ca daca as fi fost pasionata de subiect sau de masini as fi fost chiar data pe spate si as fi stiut sa va povestesc mai frumos. O astept si anul viitor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *