Presar

Greseala de a fi victima

Sa nu intelegeti gresit, am prieteni moldoveni si de dincolo si de dincoace de Prut. De data asta insa, din nefericire, postarea mea face referire la zona Moldovei pentru ca este un fel de abis al societatii romanesti. Si asta datorita cazurilor de incest, viol, crime si batjocuri la care sunt supusi copiii si femeile.

Postarea mea vine in urma unor stiri pe care le-ati aflat cu totii din presa, cazurile de viol in care tinerele victime nu isi gasesc dreptatea sunt dese in Romania, dar cazurile in care sunt condamnate de o cvasi-societate, inculta si lipsita de moralitate par sa devina un adevar. Spun cvasi-societate in speranta ca niciodata babele, alcoolici sau parintii abuzivi nu vor fi in stare sa formeze o societate adevarata in Romania. Desi sunt zone in care aceste grupuri de oameni, chiar o formeaza.

In noiembrie 2014, in Vaslui, o tanara navetista pleaca de la liceu spre casa. In statia de autobuz este oprita de un baiat pe care il cunostea si care se ofera sa o duca acasa. Fata accepta, convinsa fiind ca il cunoaste pe tanarul care ii era amic. Pe drum insa, acesta opreste masina la marginea unui camp, o loveste, o violeaza si apoi mai cheama inca trei prieteni. Acestia ii aplica tinerei acelasi tratament si cand se intampla ca fata sa lesine in timpul abuzurilor, baietii fac o pauza de tigara, o stropesc cu apa si alcool si isi continua batjocura si perversiunile sexuale. Intre timp, mai sunt chemati doi prieteni, bucurosi de invitatie si acestia participa la orgie si ii aplica fetei acelasi tratament. Fata spune ca in putinele momente in care se mai putea tine pe picioare si in care mai era constienta de ce i se intampla cersea (!) mila si ii ruga pe agresori sa inceteze. Si au incetat, dupa 3 ore cand ultimii doi sositi la petrecere s-au intors in sat, probabil sa povesteasca altora petrecerea lor de pomina, eventual sa le arate si niste imagini (exista suspiciunea ca tinerii ar fi si filmat episodul desi nu s-au gasit probe sau nu a fost dat publicitatii acest fapt). Cert este ca principalul agresor, cel care se oferise sa o conduca acasa pe eleva de liceu, impreuna cu primii trei sositi la „party” isi fac mila si hotarasc sa dupa victima acasa, convinsi fiind ca au speriat-o indeajuns incat aceasta sa nu ceara ajutor autoritatilor. Numai ca mila lor dureaza mai putin decat ultima tigara din pachet, asa ca pe drum spre casa victimei, mai opresc intr-un sat spre a se lauda unui prieten cu fapta lor si spre a-i oferi si acestuia partea lui de distractie. Oricum, tanara era lesinata, batuta si violata… deja.

Ajunsa acasa, fata a povestit familiei ce a patit, au fost anuntate autoritatile, medicii de pe salvare si medicii legisti au declarat ca acesta este cel mai caz de viol pe care l-au vazut vreodata in Vaslui si ca nicio alta victima a vreunui viol nu a suferit leziuni atat de grave ca aceasta tanara.  Si credeti ca asta e tot, nu? Eventual binele invinge raul, agresorii prinsi, pedepsiti si fata dupa ce a primit ceva ajutor de specialitate si-a revenit, s-a intors la scoala (unde era cotata ca un elev exemplar!), a luat Bac-ul, s-a mutat de la tara si duce o viata linistita. Ei bine… nu!

La mai putin de un an de la tragedie, victima acestui viol inimaginabil continua sa fie agresata si abuzata. Cei 7 agresori si-au vazut un pic de viata si petrecerile lor pana sa fie chemati pentru a da cu subsemnatul, ca deh, victima a fost aproape de coma, autoritatilor le-a luat ceva pana sa identifice suspectii, unul dintre tineri e baiat de bani gata, spermatozoidul uman al unei familii instarite din zona, si uite asa… au fost niste bariere in desfasurarea anchetei.

Dupa ce au fost totusi arestati preventiv, declaratiile lor nu au putut fi probate si dupa ce au fost un pic stransi cu usa de rezultatele anchetei si dosarul oferit de medicii legisti, dupa ce initial au declarat ca tanara nu a fost violata ci doar a avut parte de un „sex-surpriza”, ba chiar ea ar fi vrut initial sa intretina raporturi sexuale cu tanarul care o acostase, baietii si-au schimbat declaratia. Numai ca inainte ca aceste lucruri sa se intample, mama unuia dintre tineri a incercat sa mituiasca autoritatile si oameni din sat care sa arate cat de bine vazuti sunt in „societate” acesti tineri cu „toata viata inainte” si cat de nenorocita este tanara victima. Numai ca nici babele suferinde de „saru mana” si deranjate moda contemporana, nici abonatii la crasma satului aflati intotdeauna sub stare de ebrietate si nici angajatii familiei instarite nu au putut transforma victima in cauza a acestei povesti, desi au incercat, iar vox-urile cu acesti oameni sunt incredibile. Dupa 5 luni de arest preventiv, baiatul care o acostase si inca doi tineri isi recunosc fapta si sustin ca au violat-o si supus-o la diverse perversiuni sexuale pe tanara victima. Ceilalti patru agresori sustin ca nu au violat-o dar ca intr-adevar, fata era putin sifonata si lesinata, si e posibil sa nu isi aminteasca daca a consimtit sau nu sa intretina relatii sexuale dupa ce a fost violata de primii trei. Si de aici, fata este lovita de magistratii din Vaslui: tinerii sunt lasati in libertate, cei trei care si-au recunoscut vina sunt arestati la domiciliu spre deliciul babelor care se intreaba daca statul nu isi mai permita sa intretina infractorii in puscarii.

Agresorii sunt liberi, ma rog, sub control judiciar (asta nu inteleg, sub control judiciar sunt violatorii, iar in puscarii sunt gainarii…), teoretic si victima este libera. doar ca libertatea ei este ingradita de societate. In primul rand, ca ea este libera pe aceeasi strada pe care ii sunt liberi si agresorii (sa nu mi-o dati pe aia cu <nu au voie sa paraseasca locuinta>), in al doilea rand ca <societatea rurala> compusa din babe satule de viata si betivi pe datorie o condamna si cand o prind stand la coada la paine. Pana la urma, oricum nu era virgina, pentru ce atata scandal si pentru ce sa le strice viitorul baietilor alora, ca ce, i-au dat alta gaura?! iar comentariile de acest tip continua, ba chiar si in mediul online unde familia celui mai instarit dintre ei s-a gasit sa balacareasca victima in fel si chip…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *