Raftul cu carti

Maria Tanase – O fantana pe un drum secetos

Maria Tanase – O fantana pe un drum secetos de Simona Antonescu.

Cartea face parte din categoria biografiilor romantate asa ca nu va asteptati la o biografie curata si cronologica dar spre deosebire cartile semnate de alti autori care au indraznit sa scrie despre Maria Tanase, cartea Simonei Antonescu este obiectiva si lipsita de idolatrizarea des intalnita in scrierile destinate marii cantarete. Exceptie facand desigur cartea lui Stejarel Olaru unde calitatea sa de istoric se recunoaste cu usurinta, carte pe care vi-o recomand daca doriti sa cititi biografia corecta si studiata a Mariei Tanase.

Revenind la Maria Tanase, o fantana pe un drum secetos; biografia usor fantezista o prezinta pe Maria Tanase ca pe un erou popular al carui destin este impletit nu doar cu cantecul romanesc dar si cu basmele populare si cu taria de caracter a romancelor de la sat dar si cu aerul sofisticat al perioadei interbelice in Romania, perioada in care Maria Tanase s-a dezvoltat ca artist.

O carte simpla, usor de citit, fara prea multe date istorice si incarcari de nume, o carte care o prezinta pe Maria Tanase ca un artist si ca om al poporului roman, o carte care ii evidentiaza Mariei traseul muzical, drumul de inceput si evolutia artistica dar si sociala.

Pasionata fiind de Maria Tanase, a carei poveste ma intriga maxim, trebuie sa marturisesc ca dintre toate cartile despre artista (Maria Tanase e amintita in vreo doua carti de spionaj iar biografiei sale ii sunt dedicate cinci – sase carti pe care le-am si citit) aceasta este cea mai putin subiectiva, face o incursiune a vietii Mariei Tanase fara a adauga elogii sau floricele inutile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *