Presar

Campanii PRO Educatie sexuala in scoli

Daca tot e atat de dezbatut subiectul, desi nu inteleg ce e de inteles, las si eu aici cateva dintre informatiile si parerile care ne-ar mai deschide ochii, legate de aceasta tema. Repet, eu cred ca Romania are nevoie de educatie sexuala in scoli, iar motivele vi le-am mai spus.

In 2016, emisiunea “Romania, te iubesc” dedica o parte din spatiul de emisie acestui subiect: ce inseamna educatia sexuala si cum se desfasoara ora de educatie sexuala, pentru ca da, in anumite scoli aceasta minune are loc.

In 2014, psihologul organizatiei “Salvati copiii”, Diana Stanculeanu a explicat intr-un material semnat “Totul despre mame” ce inseamna educatia sexuala, cand si unde incepe ea, pentru ca indiferent ca vor exista sau nu ore de educatie sexuala in scolile din Romania, educatia sexuala este o necesitate si ca orice alta educatie, incepe de acasa.

In 2018, revista Unica a demarat o campanie pro orelor de educatie sexuala in scoli, apeland la ajutorul mai multor vedete pentru a povesti cum a avut loc educatia lor sexuala dar si cat de importanta ar fi aparitia ei in cadrul orelor scolare.

Vladimir Draghia: “ Eu am invatat despre sex si BTS intamplator, nu s-a ocupat nimeni de mine”

Monica Birladeanu: Cred ca educatia sexuala trebuie facuta in functie de varsta, atat copiilor cat si adolescentilor

Oana Cuzino: Toate modificarile hormonale au efecte si asupra comportamentului, gandirii, schimbarii de atitudine, educatia sexuala i-ar ajuta pe adolescenti sa isi explice mai multe lucruri.

Alexandra Ungureanu: “E diferenta mare intre ce cred oamenii, ce crede Statul, ce crede Biserica, dar copiii au acces la informatii despre sex, de ce sa nu facem un efort si sa controlam ce anume descopera copiii despre sex?”

Andreea Balan: “ Eu nu am primit prea multe sfaturi legate de sex de la parintii mei”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *