Dede/ iunie 29, 2017/ Presar/ 0 comments

Sicriul ei a fost descoperit! VIDEO

Foto: brontehoroine.wordpress.com

Uneori realitatea bate filmul, sau, in acest caz, povestea! Multi dintre noi stiu povestea Albei ca Zapada, printesa moarta si inmormantata intr-un sicriu de sticla pentru a-i putea fi admirata frumusetea. Putini stiu insa ca in secolul XIX, multi alegeau sa isi inmormanteze copiii sau sotiile in sicrie cu capace de sticla, sau sicrie complet realizate din sticla. Motivul era insa halucinant: pentru ca medicina nu era asa avansata, indoliatii inca mai sperau ca persoana decedata sa isi revina si evitau astfel cazurile de sufocare, mai ales ca „intoarcerea dintre morti” era des intalnita in cazul persoanelor care doar lesinau si isi pierdeau cunostinta. 

Ce ai face daca te-ai afla in fata unui astfel de sicriu? Cum te-ai simti stiind ca cineva a iubit atat de mult persoana decedata incat nu a vrut sa ii accepte moartea si i-a ales un sicriu de sticla in speranta ca persoana respectiva isi va reveni? Dar cum ai reactiona daca ai descoperi chiar sub casa ta un astfel de sicriu si mai ales daca ai afla ca ii apartine unui copil?

Sotii Karner locuiesc in San Francisco si, desi locuiau de mult timp acolo, au decis sa isi remodeleze casa si sa schimbe podeaua. Aceasta decizie le va schimba viata pentru ca vor face o descoperire halucinanta. Impreuna cu muncitorii angajati la indepartarea podelei, sotii Karner au descoperit un sicriu ce parea a data din secolul XIX, sicriul minuscul parea a fi al unui copil iar cand acestia au indepartat pamantul adunat asupra lui, au descoperit ca sicriul avea partea superioara decorata cu doua geamuri intocmai ca sicriul Albei ca Zapada. Surpriza nu s-a oprit aici, dupa ce sicriul a fost curatat, prin geamul superior al acestuia s-a putut vedea o chipul unei fetite tinand in mana un buchet de flori! Iar trupul fetitei parea perfect conservat!

Conform Newsner.com, sotii Karner au alertat atat autoritatile cat si o asociatie americana care se ocupa de funeraliile copiilor abandonati si a persoanelor neidentificate. Povestea sicriului cu mica Alba ca Zapada a facut inconjurul lumii iar specialistii au afirmat ca intr-adevar sicriul dateaza de la sfarsitul secolului XIX chiar daca trupul fetitei a fost perfect conservat. Ceea ce nu stiau inca autoritatile era identitatea fetitei.

Pentru sotii Karner povestea nu s-a incheiat inca, stiau ca pe terenul casei fusese un cimitir pana in 1930 dar stiau totodata ca acesta fusese stramutat. Iar identitatea fetitei ii macina, asa ca Ericka Karner ajutata de asociatia americana Garden of Innocence au continuat sa caute povestea fetitei chiar si dupa inmormantarea ei in alt cimitir. Anul acesta Ericka a aflat ca mica Alba ca Zapada se numea Edith Howard Cook si a murit pe 13 octombrie 1876, inainte de a implini 3 ani. Ba, mai mult, femeia a aflat si ca fetita avea un urmas in viata: nepotul fratelui ei. Nu se cunosc exact circumstantele in care a murit micuta, se pare ca decesul s-ar fi datorat unei infectii. Ericka Karner a considerat ca exista un motiv anume pentru care la stramutarea cimitirului acest mic sicriu a ramas ascuns si nu a vrut sa fie descoperit decat ani mai tarziu, sub casa ei. Asa ca, dupa ce a aflat indentitatea fetitei, impreuna cu Garden of Innocence a hotarat sa reinmormanteze fetita si sa ii puna o piatra memoriala cu numele si poza micutei Alba ca Zapada.

Sursa foto: Newsner.com

Share this Post

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*