Dede

Ceea ce Ziua datoreaza Noptii

ce que lejour doit a lanuit

Filmul de dragoste din 2012 este unul cu totul aparte. Povestile despre razboi, aventuri sexuale incomode, casatorii mixte intre persoane de cetatenii diferite intr-o lume in care razboiul este ceva normal, nu fac decat sa se invarta in jurul celei mai frumoase povesti de dragoste neconsumate inca dintre o frantuzoaica si un musulman.

Religia, razboiul, dorinta de  a sti din care lume faci parte, visele altora pe care esti dator sa le implinesti si iubirea pe care ai jurat sa nu o traiesti sunt laitmotivele acestui film. E lung, nu va recomand sa il vedeti cu partenerul ca se va plictisi, vi-l recomand intr-o dupa amiaza calduroasa in care sa il savurati cu un ceai. Sa va mai spun ca povestea petrecuta in Algeria a fost scrisa de araboaica Yasmina Khadra si  transformata in scenariu, iar filmul a fost regizat de francezul Alexandre Arcady?!

 

“Life is a train that stops at no stations; you either jump abroad or stand on the platform and watch as it passes.”

„For a man to think he can fulfil his destiny without a woman is a misunderstanding, a miscalculation; it is reckless and folly. Certainly a woman is not everthing, but everything depends on her.”

“If you want your life to be a small part of eternity, to be lucid even in the heart of madness, love… Love with all your strength, love as though it is all you know how to do, love enough to make the gods themselves jealous… for it is in love that all ugliness reveals its beauty.”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *